top of page

HR House

Category

Private House

Year

2015

Site Area

180

Building Area

164

HR House underwent a renovation to transform a typical family home. The primary objective of this renovation was to eliminate elements of the old building. The design concept of HR House revolved around simplicity and purity, resulting in a white-minimalist aesthetic. Non-essential components were removed, including ornaments and profiles, while preserving the main elements to maintain aesthetic value.

 

The ground floor comprises social and private areas, such as the dining-living room, kitchen, side courtyard, and main bedroom. On the upper floor, you'll find the bedrooms and bathroom. The building was designed in a square shape, following a 4mx4m module. The square shape was chosen for its effectiveness and efficiency in spatial planning. Additionally, the building structure was made continuous from the ground floor to the top floor, further enhancing efficiency.

bottom of page